Dodano: 2010-05-25 12:01 Zmieniono: 2010-05-25 12:05
| Paskievicz napisał(a): |
| kac jest paskudny ale odkąd zostałem straight edge jest mi to na szczęście uczucie już obce 8) |
A to już wiem dlaczego masz takie porąbne zdanie na temat metali. Bo chodzą w skórzanych kurtkach. Na temat metalówek, że to dziwki, już też rozumiem. Tylko, że przygodny seks zauważasz tylko na koncertach,a to błąd. Wystarczy wejść na dyskotekę
:)
Ja nie muszę być straight edge, żeby mi to uczucie było obce. Po prostu nie chleję. Do tego nie potrzeba żadnej ideologii.
Dodano: 2010-05-25 13:43
zdanie na temat metali mam takie jakie ukrztałtowało się po obserwacjach tych, których widziałem oraz tych których znałem
ale chyba za dużo sobie dopowiadasz
żeby już nie było zbyt offtopowo to kiedyś na kaca sluchałem sobie Elvisa i Franka Sinatrę
Dodano: 2010-05-25 20:57
| zdanie na temat metali mam takie jakie ukrztałtowało się po obserwacjach tych, których widziałem oraz tych których znałem
ale chyba za dużo sobie dopowiadasz żeby już nie było zbyt offtopowo to kiedyś na kaca sluchałem sobie Elvisa i Franka Sinatrę |
Nie nie dopowiadam, po prostu pamiętam co tu piszesz. Słucham metalu , więc w jakiś sposób mnie jednak poobrażałeś. Chcesz więcej obserwacji? Wybierz się na dyskotekę, tam to się dopiero dzieje. :)
Dodano: 2010-05-25 21:39 Zmieniono: 2010-05-25 21:49
| Gabriela napisał(a): |
| [quote:076233c69d="Paskievicz"]zdanie na temat metali mam takie jakie ukrztałtowało się po obserwacjach tych, których widziałem oraz tych których znałem
ale chyba za dużo sobie dopowiadasz żeby już nie było zbyt offtopowo to kiedyś na kaca sluchałem sobie Elvisa i Franka Sinatrę |
Nie nie dopowiadam, po prostu pamiętam co tu piszesz. Słucham metalu , więc w jakiś sposób mnie jednak poobrażałeś. Chcesz więcej obserwacji? Wybierz się na dyskotekę, tam to się dopiero dzieje. :)[/quote:076233c69d]
Ktoś za bardzo schematycznie określa ludzi,tudzież kobiety.Tak samo mogłabym powiedziec o gotkach,że są dupodajne,bo chodzą w gorsetach i[może nie zawsze] kabaretkach.Głupie to...
Poza tym poczułam się nieco urażona,bo jako słuchaczka metalu nie jestem dziwką.
I tak na marginesie-w każdej subkulturze/kręgu społecznym znajdzie się dupodajka i to też niezależnie od [wywołam pewnie kontrowersję]płci czy też wieku.I nie kierujmy się schematami,że to metalówki/gotki/punkówy są k*rwami,bo to jest debilne.:]
P.S.By nie walić offtopem,to jedynie dodam,że moją 'muzyką' na kaca jest tzw.'śpiew natury'-czyli świst wiatru,stukot deszczu,szelest liści,śpiew ptaków.Na mnie to działa wręcz uzdrawiająco.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Dodano: 2010-05-25 22:42
| Nuta napisał(a): |
| P.S.By nie walić offtopem,to jedynie dodam,że moją 'muzyką' na kaca jest tzw.'śpiew natury'-czyli świst wiatru,stukot deszczu,szelest liści,śpiew ptaków.Na mnie to działa wręcz uzdrawiająco. |
Ta... Niektórzy na kacu to słyszą jak muchy niemiłosiernie tupią po ścinach
Dodano: 2010-05-25 22:51
| Luk napisał(a): |
|
Ta... Niektórzy na kacu to słyszą jak muchy niemiłosiernie tupią po ścinach ![]() |
Po ścianach to jakoś znośne to,gorzej jak mucha popierdziela po suficie-wtedy można dostać białej wścieklizny :D
Dodano: 2010-05-26 06:50
|
Nie nie dopowiadam, po prostu pamiętam co tu piszesz. Słucham metalu , więc w jakiś sposób mnie jednak poobrażałeś. Chcesz więcej obserwacji? Wybierz się na dyskotekę, tam to się dopiero dzieje. :) |
sam też słucham metalu, więc siebie też obrażałem?
różnica taka, że rozróżniam słuchanie metalu od bycia 'metalem'.
po drugie nie przypominam sobie abym gdziekolwiek pisał, że na dyskotekach takie rzeczy się nie dzieją.
ale czy to temat właśnie o tym?
Dodano: 2010-05-26 10:49
| [quote:fd8ab3cbb4="Gabriela"]
Nie nie dopowiadam, po prostu pamiętam co tu piszesz. Słucham metalu , więc w jakiś sposób mnie jednak poobrażałeś. Chcesz więcej obserwacji? Wybierz się na dyskotekę, tam to się dopiero dzieje. :) |
sam też słucham metalu, więc siebie też obrażałem?
różnica taka, że rozróżniam słuchanie metalu od bycia 'metalem'.
po drugie nie przypominam sobie abym gdziekolwiek pisał, że na dyskotekach takie rzeczy się nie dzieją.
ale czy to temat właśnie o tym?[/quote:fd8ab3cbb4]
Pasek jest jedna jedyna rzecz, która odróżnia metala od innych subkultur. Metal nie ma ideologii. Tutaj liczy się tylko muzyka. Jeśli słuchasz metalu to nim jesteś. Nie musisz mieć długich włosów i chodzić w skórzanej kurtce. Wiesz kogo trzeba rozróżniać? Bycie punkiem od słuchania punka. To jest subkultura, w której można rozgraniczyć muzykę od ideologii. Pomimo nawet, iż twój ruch wywodzi się z punkowej muzyki, tej że muzyki słuchać nie musisz.
Tak sobie myślę czy czasem pomyliłeś metala z członkiem innej subkultury. Twoje zasady to zasady antyhipisowskie, a nie antymetalowe.
Nie musiałeś pisać, że takie rzeczy się nie dzieją na dyskotekach. Kilka razy pisałam ci o dyskotece, a ty w zaparte, że gothki i metalówy to dziwki, a metale to pedały, pomijąjąc w wypowiedzi dyskoteki czyli dałeś do zrozumienia, że dyskoteki są baaardzo przyzwoite. Szkoda, że w tej chwili nie ma już pod gołym niebem festiwalu piosenki religijnej. Mógłbyś sobie zrobić zestawienie :).
Koniec offtopa. Możesz całą rozmowę wykasować, wszak "moderatorem" jesteś.
Dodano: 2010-05-26 11:33
|
Koniec offtopa. Możesz całą rozmowę wykasować, wszak "moderatorem" jesteś. |
jestem, ale nie tego działu
a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu
Dodano: 2010-05-26 12:51
| [quote:e15339d3b1="Gabriela"]
a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:e15339d3b1]
Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania, które przypisujesz tylko metalom. Nieważne, że nie z tego działu. Poproś kolegę. A tak nawiasem to moderator nie powinien jawnie obrażać ludzi, dla których jest stworzony ten portal.
Dodano: 2010-05-26 12:51
| [quote:6ab3c80fc5="Gabriela"]
a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:6ab3c80fc5]
Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania, które przypisujesz tylko metalom. Nieważne, że nie z tego działu. Poproś kolegę. A tak nawiasem to moderator nie powinien jawnie obrażać ludzi, dla których jest stworzony ten portal.
Dodano: 2010-05-26 12:52
| [quote:13f3fc65ea="Gabriela"]
a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:13f3fc65ea]
Dodano: 2010-05-26 13:01
|
Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania |
jaką ideologię? proszę sprecyzuj. a skoro oni ją mają to to samo spokojnie mogę powiedzieć o metalach
w takim przypadku uważam, że mają swoją ideologię, tak samo jak styl i zachowania.
poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego
nie czuję abym kogoś miał obrażać. poprostu uważam, że określone rzeczy bądź zjawiska powinny mieć swoją nazwę.
Dodano: 2010-05-26 16:22
| Nuta napisał(a): |
|
Po ścianach to jakoś znośne to,gorzej jak mucha popierdziela po suficie-wtedy można dostać białej wścieklizny :D |
Sufit to nic , najgorzej , gdy śpi się przy oknie o one próbują pokonać niewidzialną barierę ;d Masakra , mówię Ci. ;d
. Dodano: 2010-05-26 16:28
|
poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego |
Czyli nie każdy kto ma na sobie coś ze zwierzęcej skóry , pije alkohol , pali papierosy i inne specyfiki , słucha metalu i nie jest Straight edge , jest pedałem ?
Bardzo miła wiadomość , bo już miałem się trzymać od nich z daleka.
. Dodano: 2010-05-26 17:47
| shagi666 napisał(a): |
| [quote:5698e41e0e="Paskievicz"]
poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego |
Czyli nie każdy kto ma na sobie coś ze zwierzęcej skóry , pije alkohol , pali papierosy i inne specyfiki , słucha metalu i nie jest Straight edge , jest pedałem ?
Bardzo miła wiadomość , bo już miałem się trzymać od nich z daleka.[/quote:5698e41e0e]
Hm,coś mi tu 'parodią' zapachniało
.Myślałam,że od facetów z wąsem i chodzących w różowych koszulkach mam się trzymać z dala.A tu ci niespodzianka :DD
. Dodano: 2010-05-26 18:25
|
Czyli nie każdy kto ma na sobie coś ze zwierzęcej skóry , pije alkohol , pali papierosy i inne specyfiki , słucha metalu i nie jest Straight edge , jest pedałem ? Bardzo miła wiadomość , bo już miałem się trzymać od nich z daleka. |
weź się chopie zastanów wpierw zanim coś napiszesz. wpierdalasz się w środek zdania i jeszcze z takimi bzdurami.
. Dodano: 2010-05-26 18:47
Jesteś Straight edge , słuchasz metalu , rapu , hip-hopu , ambientu , core , rock , w prawie wszystkich odmianach . Metali masz za pedałów , a sam wyglądasz jak metal ( przynajmniej na niektórych zdjęciach ) Masz nieciekawe zdanie na temat ludzi , dla których w przewadze stworzony jest ten portal. A co najlepsze jesteś jego moderatorem.
Wybacz , nie kminię Cię kolego.
I hamuj trochę klawisze , bo to nie wypada.
Dodano: 2010-05-26 19:32 Zmieniono: 2010-05-26 19:38
E,chłopaki.Żeby się tak za bardzo 'nie wpierdalać' w wasze jakże miłe pogaduszki,ale chyba to najlepszy czas skończyć z offtopem[ewentualnie załóżcie sobie dział typu 'ring','walka na bluzgi' itp. i tam sobie naskakujcie do gardeł ile wlezie].Chlastnijcie sobie po liściu i na piwo/wódkę*
.
*niepotrzebne skreślić
. Dodano: 2010-05-26 19:35
No raczej ta opcja z wódką odpada , bo jemu nie wolno pić. Ale masz rację koniec śmiecenia tu , gdzie nie trzeba. A nawet w ogóle to ja nie mam ochoty się z kimkolwiek przedrzeźniać. Więc koniec tematu , jeśli to koledze pasuje.
Dodano: 2010-05-26 20:42
| [quote:bd6040df1f="Gabriela"]
Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania |
jaką ideologię? proszę sprecyzuj. a skoro oni ją mają to to samo spokojnie mogę powiedzieć o metalach
w takim przypadku uważam, że mają swoją ideologię, tak samo jak styl i zachowania.
poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego
nie czuję abym kogoś miał obrażać. poprostu uważam, że określone rzeczy bądź zjawiska powinny mieć swoją nazwę. [/quote:bd6040df1f]
Wystarczy posłuchać tekstów i wiedzieć skąd się hip hop wziął. Poczytaj w necie. Napewno coś znajdziesz. Lepiej sprecyzuj jaką to ma ideologię metal, bo ja nie pamiętam abym wyznawała jakieś zasady.
Może i pisałeś 90%. Tylko mnie się tak wydaje że te 90% powinieneś zamienić na 10%.
Nie czujesz abyś kogos kogoś obrażał, no to fajnie. Ja czuję się dotknięta za każdym razem, kiedy piszesz te bzdury. Nazwane zjawiska powinny mieć swoją nazwę. Tak zgodzę się tylko szkoda , że zauważasz to zjawisko tylko w określonym środowisku. Gdybyś zauważył to również gdzie indziej to nie byłbyś taki zacietrzewiony i nie przesadzałbyś z tym.
A tak w ogóle jak cie to tak drażni to nie chodź na koncerty proste.
. Dodano: 2010-05-27 07:34
| Jesteś Straight edge , słuchasz metalu , rapu , hip-hopu , ambientu , core , rock , w prawie wszystkich odmianach . Metali masz za pedałów , a sam wyglądasz jak metal ( przynajmniej na niektórych zdjęciach ) Masz nieciekawe zdanie na temat ludzi , dla których w przewadze stworzony jest ten portal. A co najlepsze jesteś jego moderatorem.
Wybacz , nie kminię Cię kolego. |
a o elektronice to zapomniał
co do zdania na temat ludzi no to cóż. gwarantuję Ci, że np przedszkolanka też ma kiepskie zdanie na temat większości bachorów jakie są jej powierzone opiece. że gadają bzdury, drą ryja, robią ogólny syf i srają pod siebie. tak czy inaczej 'moderuje' zaistniałe sytuacje hehe
|
Nazwane zjawiska powinny mieć swoją nazwę. Tak zgodzę się tylko szkoda , że zauważasz to zjawisko tylko w określonym środowisku. Gdybyś zauważył to również gdzie indziej to nie byłbyś taki zacietrzewiony i nie przesadzałbyś z tym. |
oczywiście, że zauważam ale jest to portal o z grubsza określonych kręgach więc określone tematy i zjawiska poruszam
lecz specjalnie dziś dla Ciebie. nie tylko tak uważam ale są to także niezaprzeczalne fakty:
- na woodstock jeżdżą w przeważającej większości brudasy
- na większości dyskotek panuje durnota, głupota, pijaństwo, prostytucja oraz narkomania, a imprezy przeradzają się w bezsensowne mordobicia
- na większości koncertów hiphopowych dzieje się praktycznie to samo co na dyskotekach
- polskie forum straight edge w przeważającej części to dzieciaki chcące alternatywnie zabajerować panienkom z dobrych domów niewypiciem flaszki i debatujące nad tym czy przez zjedzenie cukierka z rumem złamią zasady, których ogólnie ustalonych w SE nie ma
|
A tak w ogóle jak cie to tak drażni to nie chodź na koncerty proste. |
prawie nie chodzę, a jeśli już pójdę to większość czasu muszę odpychać od siebie smród w postaci 'publiczności'
. Dodano: 2010-05-27 20:35
|
lecz specjalnie dziś dla Ciebie. nie tylko tak uważam ale są to także niezaprzeczalne fakty: - na woodstock jeżdżą w przeważającej większości brudasy - na większości dyskotek panuje durnota, głupota, pijaństwo, prostytucja oraz narkomania, a imprezy przeradzają się w bezsensowne mordobicia - na większości koncertów hiphopowych dzieje się praktycznie to samo co na dyskotekach - polskie forum straight edge w przeważającej części to dzieciaki chcące alternatywnie zabajerować panienkom z dobrych domów niewypiciem flaszki i debatujące nad tym czy przez zjedzenie cukierka z rumem złamią zasady, których ogólnie ustalonych w SE nie ma |
No gitara. Woodstock , a po co mają się myć ,jak się zaraz wytaplają w błocie?
Drugi i trzeci punkt, dlaczego dopiero teraz to przyznajesz? W świetle tego, twoja irytacja robi trochę bezsensowna. Ale niech ci będzie.
Na temat ostatniego punktu się nie wypowiem. Nie byłam na żadnym forum. A tak nawiasem to piwo jest chyba dozwolone?
. Dodano: 2010-05-27 21:21
| A tak nawiasem to piwo jest chyba dozwolone? |
nic nie jest zakazane. tutaj nie ma odgórnie ustalonych zasad. zwyczajnie chodzi o to aby 'dobrze się prowadzić'. przynajmniej ja to tak rozumiem. to jest moje straight edge.
są też goście, którzy rozumieją ten 'ruch' troszkę inaczej i przez to mamy np Hardline albo zadymiarzy z FSU.
na marginesie prosiłbym któregoś moda o wycięcie wątku który wymknął się spod kontroli i utworzenie specjalnego dla niego tematu w odpowiednim dziale gdyż szkoda stracić tak interesującej gadki
Dodano: 2010-05-27 21:47
Koniec tej bezsensownej gadki.Kolejne posty nie związane z tematem,będą prze zemnie usuwane,to tyle :) MOD

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...